maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuoden viimeinen

Vuoden viimeinen päivitys Sukkailijassa. Joulun aikaan valmistui kaksi paria ohuita sukkia, joista toinen ihanasta joululahjalangasta. Olipa miellyttävä neuloa värin ja tuntemuksen puolesta. Yksi sukkapari on on terää vaille valmis, mutta tuskin tänään valmistunee.

Miesten sukat Dropsin Fabelista, koko 42/43, paino 73g. Puikot nro 2,5.

Lanka: Zitron Trekking Hand Art sekä yksivärinen oranssi Hot Socks, koko 38. Paino 69g. Puikot nro 2,5.

Vuodesta 2012...
Blogistania on kohdannut yhdenlaisen "kriisin" Vuodatuksen ongelmien vuoksi. Moni on joutunut tietyllä tavallaan tahtomattaan siirtymään Bloggerin tai jonkun muun palvelimen puolelle, jos on halunnut jatkaa bloggaamistaan. Osa on lopettanut kokonaan. Moni kipuilee muuton takia ja siitä, ettei lukijat ole seuranneet mukana. Itse olen edelleen kovin hämmentynyt tästä muutostani, blogin nimen vaihdosta ja tietystä "blogi-identiteetin" katoamisesta. Kuuden vuoden bloggaaminen on kohdannut uuden aikakauden kohdallani. Tästä syystä olen äärimmäisen kiitollinen niille kanssabloggaajille, jotka ovat jaksaneet tulla päivityksiäni kommentoimaan ja jakamaan sitä käsityöiloa, jota itsekin tunnen. Hämmentynyt ja pettynyt olen siitä, kuinka moni on jättänyt yhteydenpidon ja entisen jakamisen. Reaalielämän ystävistäni ja sukulaisistani vain yksi ihminen on siirtynyt mukanani Kangaskasasta Sukkailijaan, ja tämä yksi onkin siitä syystä tärkeä ajatustenvaihtaja kanssani! Kiitos Amalia!

Sukkailija on päiväkirjani käsitöiden maailmassa, ja aion edelleen jatkaa muistiinpanojeni tekemistä. Ehkäpä oman kriittisyyteni ja hämmentyneisyyteni on syynä moneen asiaan, mutta sehän on vain minun oman pääni sisäinen ongelma, jolle vain minä voin tehdä jotain. Entistenlainen odottaminen käsitöiden ilon jakamisesta on luultavasti muututtava joksikin toiseksi. Haluan myös kiittää uusia lukijoita, toivottavasti "tullaan tutuiksi".

Toivon teille kaikille kanssabloggaajille, käsityön ystäville, satunnaisille kulkijoille, ystäville ja sukulaisille sitä onnea ja iloa, jota kunkin sydän kaipaa, mielenrauhaa ja terveyttä vuodelle 2013! Lämmin kiitos kanssakulkemisesta käsitöiden ihmeellisessä ja rentouttavassa maailmassa. Niille jotka tallustelevat tekemissäni villasukissa tai lapasissa, toivon lämpöä jaloille ja käsille :)


lauantai 29. joulukuuta 2012

Joululahjasatoa

Nyt päivitän joululahjoiksi menneet käsityöt. Villasukkiahan ne kaikki oli, iloisissa väreissä. Näitä oli todella mukava neuloa, ja jokaisen sukkapariin on neulottu mukaan saajalleen onnen- ja rakkaudentäyteiset ajatukset ja toivotukset. Kaikki menivät tärkeille ihmisille! Tein nämä sukat marraskuun 9.päivän ja joulukuun 22. päivän välillä. Viisi paria lahjasukkia olen jo päivittänyt aikaisemmin, ja 10 paria lähti marraskuun lopussa Hyvän mielen sukat -joulukeräykseen, sekä yhdet sukat ovat neulottuina ja odottavat pientä purkua ja korjausta kärkien väriin.


 Lanka: Hot Socks Aberdeen sekä yksivärinen violetti Hot Socks. Koko 37/38. Paino 60g. Puikot nro 2,5.

  Lanka: Hot Socks Aberdeen sekä yksivärinen oranssi Hot Socks. Koko 38/39. Paino 63g. Puikot nro 2,5.

 Lanka: Flotte Socke Nizza ja yksivärinen turkoosi Fabel. Koko 39/40. Paino 62g. Puikot nro 2,5.

Lanka: Flotte Socke Nizza ja yksivärinen oliivinvihreä Admiral. Koko 39/40. Paino 66g. Puikot nro 2,5.

 Lanka: Zitron Trekking XXL ja yksivärinen oliivinvihreä Admiral. Koko 39/40. Paino 66g. Puikot nro 2,5.

 Lanka: Austermaan Step, Retro Color (176). Koko 42/43. Paino 67g. Puikot nro 2,5.

 Lanka: Flotte Socke Nizza ja yksivärinen turkoosi Fabel. Koko 39/40. Paino 64g. Puikot nro 2,5.

Kirpparilta marraskuussa löytämäni Sukkaenkeli on mieluinen löytö. 
Täytyyhän Sukkailijalla olla Sukkaenkeli hyllyssä...

Kahdet joululomalla valmistuneet sukat odottavat vielä päivitystä, jospa vielä tämän vuoden puolella...
 
 

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Joulun aikaa, ihanaa taikaa...

Hyvää Tapaninpäivää kaikille! Meillä on vietetty ihana tunnelmallinen ja rauhallinen joulu, ja tänään vielä jatketaan tunnelmointia. Rakkaita läheisiä on tavattu ja lahjottu, ja saatu myös itsekin mieleenpainuvia lahjoja.






Kaksi alinta kuvaa on rakkaiden ystävieni joululahjoja minulle. Niin tavattoman mieleisiä molemmat!! Rakkaudella tehty ja annettu. Tuosta Trekkingin lankavyyhdistä aion tehdä sukat ihan itselleni, ja nautiskella niiden neulomisesta. Ihana lanka ja väri.

Myöhemmin päivitän neulomuksiani, mitkä lähtivät pehmeissä kääreissä lahjaksi muille tärkeille ihmisille.

torstai 13. joulukuuta 2012

Joulunalusaikaa

Joulunalusaika on salaisuuksia täynnä. Niin myös täällä blogissa on hiljennytty pitämään salaperäisyyttä yllä. Viikonloppuna neuloin kuitenkin sukat, jotka menivät samantien tyttärelle joulusukiksi työharjoitteluun. Aivan tyttären toiveilla tehdyt perussukat. 

 "Joulusukat" tyttärelle, koko 35/36, painoa 93g. Seiska Veikkaa. Puikot nro 3,25. Varsissa 48 silm., kantapääkavennusten jälkeen 44 silm.

Kynttilöitä palaa paljon, paljon. Niin ulkona kuin sisällä. Myös itsenäisyyspäivänä klo 18 syttyi ikkunalle sini-valkoiset. Kynttilän tuomaan tunnelmaan en vain kyllästy, ne rauhoittavat mieltä tehokkaasti. Nyt on miehen kanssa vuoron perään tehty useita kakkuvuokajäälyhtyjä ulos, ne ovat kauniita.




Hyvää joulunalusaikaa teille kaikille!

lauantai 1. joulukuuta 2012

1.12.12

Meilläkin on tuullut, kuten ilmeisesti ympäri Suomea. Asumme kolmen saaren rykelmässä perimmäisessä saaressa, ja tuuli on ollut melkoista täällä Päijänteen rantamilla. Lumi on peittänyt ihanasti maan. Eilen aamulla bussipysäkki löytyi kaatuneena. Tässä tämän päivän kuvia kotisaariltamme, luonnon muovaamia taideteoksia. Kaikki kuvat ovat tyttäreni ottamia.

 






Hyytävän kylmä tuiskun jälkeen lämpimiä joulutunnelmia, kera piparinpaistamisen, joulumusiikin ja kynttilöiden. Kohta nuorten kanssa adventtiyönmessuun kaupunkiin.




 Lämmintä ja siunattua adventinaikaa teille jokaiselle!