lauantai 12. tammikuuta 2013

Vuosi 2013

Lämpimät kiitokseni ihanat ihmiset - viime postauksen kommentit olivat mieltä piristävää ja todella mukavaa luettavaa!! Tuntuu hyvälle, että olette olemassa ja kerrotte sen kommentein! Sukkailija -blogi on blogilistalle laitettu heti perustaessa, mutta täytyypä tarkistaa hakusanat vielä.

Tämä vuosi on alkanut käsityörintamalla samoin kuin viime vuosi loppuikin, eli ohuiden sukkien neulomisella. Niille on käyttöä niin itsellä, omilla teineillä kun sukulaisillakin. Itse olen vuoden päivät käyttänyt ainoastaan ohuita villasukkia jaloissani ilman puuvillasukkia, ja kylmempinä päivinä vielä töissä sekä kotona on paksummat villasukat turvaamassa kylmien jalkojeni lämpöisinä pysymistä. Villasukkia on likapyykkikorissa, käyttösukkina sekä iso kassillinen puhtaina odottamassa omaa vuoroaan. Kertarysäyksellä sitten pesen aina parikymmentä paria kerrallaan. Ensimmäiset ohuet noin viiden vuoden takaa alkaa olla jo ohentumassa ja kaipaavat kohta uutta teritystä tai parsimista, jos ei roskiin raaski heittää. Ja raaskiiko.... niihinhän aivan kiintyy :)

Vuoden uusimmat valmistuneet tulevat tässä:

1.1.13 valmistui sukat kokoa 38, lanka Schoeller & Stahl Mexico, väri 690 + yksivärinen turkoosi Fabel. Paino 65g. Puikot nro 2,5.

7.1.13 valmistui mustat Dropsin Fabel -langasta neulotut sukat kummitädileni, koko 39. Paino 64g. Puikot nro 2,5.

Olen yrittänyt pitää erilaisiin ruutuvihkoihin päiväkirjaa aloitetuista ja valmistuneistä käsitöistä. Välillä menee pitkiä aikoja, että kirjaan kaikki muistiin, mutta sitten alkaa taas irtolapuille tietojen kirjoittelu. Kun tulee blogin päivitys ajankohtaiseksi, etsin sitten niin lappujani sieltä ja täältä. Loppuvuodesta näin jossakin blogissa ihanan idean oman neulekalanterin tekemisestä. Omista valokuvista tehty kalenteri oli hieno idea! Niin sitten minäkin tein sellaisen toissa perjantaina Smart Photolla, ja se tuli Belgiasta postilaatikkoomme jo tämän viikon tiistaina. Alkuvuodesta oli vielä -40% alennus, joten tuli hieman kiire kalenterin teossa, ja kuvat olisivat voineet olla paremmin jaoteltuina ja mietittyinä, mutta tykkään kyllä kovasti tästäkin versiosta. Kalenteri pääsi samantien käyttöön, ja kulkee mukana kässäpussissa. Tässä muutamia kuvia: 






Kalenterissa on tukevat muovikannet, ja jokaisen viikon lopussa on kohta muistiinpanoille. Kuvia kalenterissa on 16, ja välissä on kahdeksan sivua ilman kuvia. Oma Neulepäiväkirjani on kyllä aikamoisen ihana!

Tänään Prismassa käydessäni bongasin Novitan kevään uudet langat! Siellä oli etenkin Nallessa aivan ihania kirkkaita uusia värejä! Turkoosia ja fuksiaa hyppäsi molempia kaksi ostoskoriini. Täytetyt hyllyt olivat jo joistakin langoista lopussa, niin eihän sitä voinut ottaa riskiä, että jää ilman ihania uutuusvärejä...

Lopuksi vielä muistiinpanoksi tilastoa neulesaldostani vuodelta 2012:
- villasukkia 63 paria, josta oli ohuita (100g/420m) 26 paria, Nalle ym. paksuisia 14 paria ja Seiska Veikkaa 23 paria. Lasten sukkia oli vain kaksi paria.
- lapasia 12 (joista kirjoneulelapasia 11 ja yhdet lovikat) paria
- 2 kämmekkäät

Yhteensä neuletöitä 77kpl ja lankaa kului 6091g.

Hyvää ja leppoisaa tammikuuta kaikille!


20 kommenttia:

  1. Kerrassaan ihana kalenteri. Minäkin jossain vaiheessa mietin, mutta jäi tekemättä.
    piipahdin Porin Mikkolan Prismassa ja ostin kerän uutta Novitan Kastetta ja teen siitä sytomyssyä. Nallet sivuutin, kun en niitä tarvinnut.

    VastaaPoista
  2. Ihana idea tuo kalenterisi <3 Saako varastaa idean ensi vuodeksi?
    Ja kauniita kuvia.

    VastaaPoista
  3. Voi mikä ihanuus tuo kalenteri. Ihastuin noihin enkelilapasiin ja keltaisiin sukkiin. Ostitko nuo mallit vaai löytyvätkö jostain. Kivoja sukkiakin olet neulonut. Minullakin iski neulevimma nyt toden teolla.

    VastaaPoista
  4. Hieno kalenteri :) Minun "kalenterini" on Ravelry, mutta sinun on paljon persoonallisempi.

    Hurjan määrän sukkia olet tehnyt viime vuoden aikana ja tämäkin vuosi näyttää alkaneen melkoista tahtia.

    VastaaPoista
  5. Voi, kun ihana idea tuo siun oma kalenteri. Miulla on jostain vaihdosta saatu vihreä vihko, johon laitan välillä muistiinpanoja, joita en sitten muistakaan katsella myöhemmin. Auttaiskohan tuommoinen kaunis kirja muistamisessa?

    VastaaPoista
  6. Komppaan edellisiä... :) Ihana kalenteri :D

    VastaaPoista
  7. Ihailtava määrä sukkia ja lapasia!
    Kalenteri on ihana! Mulla on ollut vuodesta 2007 alkaen kovakantinen ruutupaperikirja, johon olen liimannut kaikki lankavyötteet ja erikseen valmistuneet työt.

    VastaaPoista
  8. Oi, mikä ihana kalenteri! Ja kauniita sukkia, minä en ikinä saisi tehtyä sukkaparia 2,5 mm:n puikoilla...

    VastaaPoista
  9. Ihana tuo sinun kalenterisi!! Ja valtavasti olet sukkia neulonut vuoden aikana, huh.

    Minä käytän ohuita sukkia lenkkareissakin, ja parit on vain kolmisen vuotta vanhat ja kamaliksi hiutuneet.. olenkin miettinyt, että pitäisi ne rumilukset kuvata blogiin, mutta ihan hävettää.. (ja uusia en saa aikaiseksi!).

    Ed. kirjoitukseen sen verran, että minäkin olen vanhana pysynyt mukana ;oD ja tainnut kommentoidakin. ;o)) Tuolta blogilistan puolelta vain ei lukijat näy.

    VastaaPoista
  10. Kalenterisi näyttää todella hienolta! Hauska idea, eipä ole minulle tullut tuollaista vastaan. Todella paljon olet viime vuoden aikana ehtinyt neulomaan, hatun nosto sinulle!!!

    VastaaPoista
  11. Paljon olet viime vuonna neulonut. Täytyypä laskea minunkin :)

    VastaaPoista
  12. Aivan ihana tuo kalenterisi! Enpä ole koskaan törmännyt missään tuollaiseen itsetehtyyn kalenteriin. Tuollainen on kyl persoonallinen ja aivan ihana (sanoinko sen jo?) :)
    Ja mukana olen lukijana, vaikken aina kommentoisikaan. Ihania käsitöitä löytyy tuttuun tapaan uudestakin blogistasi. Ja nuo enkeli lapaset on ihanat. Minäkin uteliaana tiedustelen, mistä tuollaisen ohjeen olet löytänyt?

    VastaaPoista
  13. Vau! Tuo kalenteri-idea on mahtava!

    VastaaPoista
  14. No OHO, onpa taitava "lankaserkku" ollut ahkera vuonna 2012!

    VastaaPoista
  15. Seurailin miekii blogiasi jo vuodatuksen aikana ja nyt ihan sattumalta osuin tänne. Ihania sukkia olet neulonut ja tuo päiväkirjasi on ihan mahtava idea kuvineen kaikkineen. Mie oon vain vahakantiseen ruutuvihkoon kirjannut ylös kaikki valmistuneet neuleet ja virkkaukset. Myös langanostot hintoineen ja määrineen laitan ylös.
    Liityin nyt blogisi lukijaksikin.

    VastaaPoista
  16. Kiva idea tuo omista kuvista tehty kalenteri.

    VastaaPoista
  17. Hei!
    Sinulle on jotain blogissani. :)

    VastaaPoista
  18. Ihana kalenteri sinulla! Tuollaiseen on varmasti mukava kirjata tehtyjä juttuja.
    Minäkin uutena bloggaajana aloitin juuri kirjaamaan aloitetut työt kovakantiseen kirjaan. Jospa siellä säilyisi tiedot tallessa, että blogiin saisi kirjata ne sieltä ilman suurempia muisteluita. :)

    Mahdottoman paljon olet viime vuoden aikana saanut sukkia ym. tehtyä. Vieläpä noin ohuista langoista. :O

    VastaaPoista
  19. Onpas kiva tuo kässäkalenterisi! Ja niin paljon sukkia olet tehnyt, olet siis todella nimesi väärti. :)

    VastaaPoista
  20. Tuo kalenteri-idea pitäisi kyllä ensi vuodelle muistaa.
    Hyvää Ystävänpäivää!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)