lauantai 10. marraskuuta 2012

Neulojan hidasteita

Käsitöitä harrastava kokee joskus hidasteita mielipuuhissaan, kuten tietenkin muutkin ihmiset. Minä en koskaan elämässäni ole kokenut alaselkäkipua, mutta nytpä tiedän mitä sekin on. Viime lauantaina olin Taekwondon SM-kisoja katsomassa ja ilmeisesti selkäni ei tykännyt kisakatsomon penkeistä. Illalla alkoi pikkuisen juilimaan alaselkää, ja seuraavana päivänä kiljuin kivusta yrittäessäni seisoa, kävellä, istua tai maata... Maanantaina lääkäri totesi iskiashermon olevan puristuksissa, ja vasen jalka nousi hädin tuskin 30%. Olen ollut tämän viikon sairaslomalla, ja olen edelleen aivan hölmistynyt tästä äkkinäisestä selkäkivusta - ja eritoten kuinka lamaannuttava se voi olla!!! Särkylääkkeet ovat auttaneet terävimpään kipuun ja olen parina päivänä käynyt pienellä kävelylenkillä ulkona, mutta todella hidasta se on, ja hikikarpalot juoksevat siitä huolimatta. Huokauksilta ja kiljahduksilta ei voi välttyä, eritoten jos vahingossa vähän kierrän yläkroppaa sivuttain. Lääkärin ohjeen mukaan kävely on paras keino selättää selkäkipu, joten nyt vähin ääniin eteenpäin.

Eilen kaipasin väriterapiaa, ja keräsin parista laatikosta jämälankoja sohvalle uusien, tuliterien yksiväristen seuraksi. Pitkään mietin väriyhdistelmiä, ja tiesin haluavani uuden, upean oliivin Admiralin kaveriksi jotain pirtsakkaa... Onneksi on olemassa värit, jotka ilostuttavat suuresti elämääni! Kovin harvoin se muutenkaan harmaalta tai mustalta näyttää, ja eilen kyllä nautin suuresti väriyhdistelmistä. Tänäänkin tuo kasa on vielä sohvalla minua ilahduttamassa. Yksi rakkaista väriyhdistelmistäni on tuo oik.alakulmassa näkyvä tyttäreni vanha villasukka, hain sen malliksi mietintöihini.


Lokakuun lopulla valmistui viimeinen sukkapari Sukkasadon Hillokellariin syksyn uutuusväristä Raidasta ja yksivärisestä limestä. Nämäkin värit ovat mielestäni niin ihania! Minun osaltani valmistui 13 paria sukkia Sukkasatoon. Yksin pari jäi ilman kaveria, mutta valmistuu kuin valmistuu. Hyvän mielen sukat - keräykseen postitin 10 paria sukkia.

Syksyn -12 uutuusväri lime Raita Seiska Veikasta ja vanha lima väri samasta langasta, sukkien koko 38. Painoa 105g. (Itselle muistiin; Raitaa meni 70-75g). Puikot nro 3,25. Valmistuivat lokakuun lopussa.


 Ihanainen lanka Regian Flusi das Socken-monster 4-fadig Color, väri 01810. Sukat kokoa 38, langanmenekki 68g. Puikot nro 2,5. Valmistui 8.11.12.


Serkkutytön pyynnöstä vaaleanharmaan perussukat kokoa 35/36 Seiska Veikasta, painoa 78g. Rasti seinään, en ole koskaan aimmin neulonut perusharmaata yksivärisenä. Ja vain kerran aikaisemmin varren raitojen kanssa...

Sain viime viikolla rakkaalta ystävältäni ihanan mielenpiristyslahjan ja ihanan kummitytön valokuvan + tytön tekemän kortin arkeäni piristämään. Kylläpä lämmittivät sydäntäni! Kaiken lisäksi lahja sopi kuin nakutettuna juuri ostamani pikkuruiseen sydänmukin seuraksi piirongin päälle. Sydänmukin lisänä oli teesihti, mutta irrotin nämä erilleen, ja sihti hoitaa hommansa ilman tätä suloista mukia. Tämä oli toissa viikkoisen Helsingin reissuni "valoisa puoli", muu jääkin historiaan muunlaisena tarinana. Nuo pikkuriikkiset Muumi-mukitkin ovat aivan valloittavia!!Tämän hyppivän ja pomppivan kirjoitukseni loppuun laitan vielä kuvan luonnon kauneudesta tältä päivältä. Sillä toivotan kaikille mukavaa viikonloppua! Väri-iloitteluni loppuun kysyn vielä, mitkä ovat teidän voimaväriyhdistelmiä?


9 kommenttia:

 1. Miun voimavärit ovat tummanpunaiset värit. Vaikka kuinka välillä yritän ostaa muun väristä lankaa, lähden lankakaupasta punaiset vyyhdit kassissani.

  Ihania sukkia! Sammal kuvat on niin kaunis.

  VastaaPoista
 2. Selkäkipu on kauheaa, toivottavasti paranet pian.

  Minun voimavärini ovat kirkkaita: oranssi, keltainen, vihreä, punainen.

  VastaaPoista
 3. Voi tuota harmillista selkäkipua. Siihen ei auta muu kuin lepo. Ihanaa väriterapiaa sinulla. Upeita nuo sydänastiat.

  VastaaPoista
 4. Minun voimavärejäni ovat tummanvioletti ja limenvihreä - nyt minulla on ihana paksu tuubihuivi näissä väreissä, joten eiköhän sen voimalla selviä talvesta! :)

  Toivottavasti selkä paranee pian!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaapa kivuliaalta. Toivottavasti helpottaa pikapuoliin!
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti selkäkipusi pian helpottaa! Ihanaa, kun jaksat kivuista huolimatta suhtautua elämään noin positiivisesti!

  VastaaPoista
 7. Voimia kivun kanssa taisteluun. Itse olen joutunut vähentämään istumista ja vahvistamaan selkä/vatsalihaksia omatoimisella liikunnalla.Kun paljon mieluummin istuis ja neulois ym..

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen yksi monista, jolla selkä prakaa aika-ajoin. Selkäni on kuvattu, joten tiedän missä mennään. Vaan kun oikein on kipeä, ei silloin ole kävelystäkään apua. Kun saisin itsestäni senverran irti että tekisin noita vatsalihasliikkeitä ihan säännöllisesti.
  Punainen ja vihreä eri sävyissään ovat miun voimavärejä.

  VastaaPoista
 9. Nyt sitten minäkin löysin tänne :) Pitää koettaa ajan kanssa tutkia mitä ihanuuksia löytyy.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)