sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Lumi tuli, talvikin.

Lumi on peittänyt maan, kynttilät on sytytetty niin sisälle kuin ulkolyhtyikin ja äänestämässä äsken käyty. Ja ketunkin eilen näin, toisen alkuviikosta naapurin portilla :) Eilen näkemäni kettu oli nyt eri kettu, paljon arempi ja pienikokoisempikin.

Jouluiset kädentaidot ovat hiipineet mieleeni tuon tuostakin, mutta vielä en ole tarttunut toimeen. Tekisi mieli ommella ja tehdä joulukortteja. Selasin tänään Puttipajan upeaa talvikuvastoa, ja siellä oli niin kauniita kuvia niin joulusta, nalleista että kynttilöistä, että ajatukset lähtivät lentämään... Tampereen kädentaitomessujakin odotan aivan valtavan innoissani!!

Pari viikkoa sitten lomaviikolla ompelin 20cm mittaisille sukkapuikoille puikkopussin kierrätyskankaista. Materiaaleiksi pääsivät vanhat farkut ja kirpparilta joskus ostettu ihana kukkakangas. Muistutukseksi itselleni, että strechfarkut ja kulahtanut puuvillakangas eivät ole todellakaan soveliaita yhteen käytettäväksi, ainakaan ilman tukevaa liimaharsoa! Kankaat kiersivät eri suuntiin, vaikka kuinka ne asettelin nuppineulojen kanssa yhteen. Huomasin tämän suht ajoissa, ja ajattelin että antaa mennä nyt miten menee, ja teen toisen pussin tarpeen vaatiessa myöhemmin - ilman strechfarkkuja. Pussukasta tuli ihan käyttökelpoinen, vaikka sauma ei toisessa päässä niin kovin siisti olekaan. Mutta todella mukavaa oli pitkästä aikaa ommella!!


 
Toiseksi alimaisessa kuvassa näkyvät osa rasioista, missä olen säilyttänyt sukkapuikkojani. Niihin edelleen jäi aika monta sarjaa niitä, eri toten isot ja pienimät koot. Eri mittaisia ja kokoisia rasioita, ja joku noista on usein reissuissa mukana säilyttämässä neuletarvikkeita. Isoon rasiaan mahtuu sitten nuo kaikki pienemmät säilytettäväksi piirongissa. Itse asiassa se syö valtavan määrän sisälleen sukkapuikkoja ja pienempiä rasioita :) Säälin varsinkin Knit Pron koivupuikkoja katkeamiselta, ja siksi käytän noita repussa ja reissuissa mukana. Löysin jokin aika sitten kirpparilta täysin samanlaisen ison konvehtirasian, jossa oli pullollaan neuleohjeita vuosien varrella, suurin osa joidenkin neulekerhojen kansioiden irtosivuja. Mielenkiinnolla sen ostin 2€:lla, ja kotona perehdyin rauhassa ohjeisiin ja lajittelin ne kirjoneuleisiin, pintaneuleisiin, palmikkoihin ja pitseihin. Aivan ihana aarrearkku ja monta uutta ideaa syntyi myöhemmin toteutettavaksi!

Kaksi paria sukkia, joita en vielä ole tänne päivittänyt. 

Molemmissa raitalankana Novitan Seitsemän veljestä Linnut Fasaani, ja vas.yksivärisenä tumman sininen ja oik. puoleisissa petrooli. Vas. sukat kokoa n. 34/35 ja oik. n. 35/36. Yhteensä painoa 150g. Puikot nro 3,5. Molemmissa nilkassa resori.

Sukkasato loppuu muutaman päivän päästä, ja minulla on kahdet sukat ilman paria. Toiset ainakin saan valmiiksi, mutta voi olla että ohuet miesten sukat eivät ehdi valmiiksi Sukkasatoon.

Huomenna alkaa taas uusi viikko. On mukava lähteä klo 7 kävelemään raikkaaseen talvisäähän bussipysäkille. Nautin noista hiljaisista kävelymatkoista, kun tunnin työmatka alkaa. Taivaalla loistaa kirkkaat tähdet, ja joidenkin talojen pihoissa vielä lyhdyt palavat. Ihan yksin pimeässä, uuden päivän alkaessa - hyvää uutta viikkoa myös teille jokaiselle!

6 kommenttia:

 1. Nytpä onkin kauniisti ja siistissä järjestyksessä, pienessä tilassa sukkapuikkosi. Hyvältä näyttää!

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kyllä onkin mainio tuo puikkopussisi. Oikein mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiva puikkopussi, niin tarpeellinen ja kätevä! :)

  VastaaPoista
 4. Puikkokotelo näyttää kuvassa varsin onnistuneelta. Tilkuista saa paljon kivaa aikaiseksi! Lumen tulo kyllä toi joulufiiliksen, pakkanen piristää mukavasti... Mielenkiinnolla odotan, millaisia neuleita kirpparilöytösi ohjeilla syntyykään!

  VastaaPoista
 5. Moikka, vielä toinen kommentti. Kyselit tekemistäni joulukorteista, boordit parissa ekassa kortissa on leikattu kartongista!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)