perjantai 29. maaliskuuta 2013

Maaliskuun kuulumisia

Viime aikoina on blogimaailma jäänyt hieman taka-alalle, koska olen tarkoituksella välttänyt tietokoneella istumista ja yrittänyt keskittyä selän kuntoutumisen takia liikkumiseen sekä ulkona että sisällä. Neulonut olen enää harvakseltaan, mutta ommellut olen pitkästä aikaa monena iltana. Kankaiden leikkaaminen onnistuu seisoalleen ja muutenkin ompelu on niin nopeatempoista pienten vaatekappaleiden kanssa, että ei tule montaakaan minuuttia kerrallaan istuttua. Kävin selkäni takia hermoratatutkimuksessa, ja siinä todettiin pysyvä hermovaurio. Odottelen nyt ortopedin ohjeita ja suunnitelmia jatkojen suhteen.

En enää meinaa muistaa mitä olen neulonut ja milloin, sillä niin harvakseltaan mitään valmistuu. Näissä kuvissa neulotut sukat ovat maaliskuun aikana neulotuttu, myös kuukauden alussa olevalla sairauslomalla.

 Fuksia Nalle ja raidoituksena OnLine sukat kokoa 37/38, paino 83g. Puikot nro 3.

 Vanha violetti Nalle, kokoa 37/38, paino 103g. Puikot nro 3.

 OnLine Supersocke ja oranssi Rellana Flotte Socke, kokoa 38/39, paino 62g. Puikot nro 2,5.

 Kevään vihreä uusi Nalle, koko 37/38, paino 82g. Puikot nro 3.

Sitten seuraa kuvapläjäys pipoja. Ostin tyttärelle joulumessuilta trikoopipon, ja koska se oli niin ihana, niin päätin opetella tekemään niitä itse. Nyt meiltä löytyy päänlämmikettä monessa värissä, ja lahjaksi on mennyt jo muutamia. Nämä ovat aivan ihania lenkkeillessä, koska ovat tarpeeksi ohuita, mutta tarpeeksi lämpimiä. Ja näitä on niin mukava tehdä, että aion jatkaa tätä huvitusta vielä monen pipon verran. Osa on peruspipoja, ja osa lötköpipoja, jotka on vähän korkeampia ja ainakin nuorison mieleen. Pöllökangasta pitää ostaa jossain vaiheessa lisää, se on niin suloista.
 Parista piposta ei ole tullut otettua kuvaa. 

 Itselleni ompelin vuosia sitten ostamastani Nanson trikoosta puseron. Tuli sen verran kiva, että taidanpa tehdä lisää näitäkin :)


 Iloista pääsiäistä teille kaikille!

6 kommenttia:

 1. Hyvää pääsiäistä myös sinulle.

  VastaaPoista
 2. Minun "valmistumistahtiin" verrattuna olet kyllä ollut tosi ahkera!
  Leppoisaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Ilosia pipoja olet ommellut.
  Minäkin olen selkävaivainen, vaan tällähetkellä se vaiva on enemmänkin tuossa vasemmassa jalassa. Välillä hermo tykyttää niin ettei saa oikein käveltyä. Istumisesta pitkiä aikoja ei tule mitään. Siksipä usein neulonkin seisaaltani tai neulon istualtani muutaman silmukan ja taas menen tekemään jotain muuta. Eipä nuo minun tekeleet tahdo valmistua kun ei voi oikein ajan kanssa istua ja neuloa. Selkäni on magneettikuvattu 2006 ja silloin oli kaksi alinta välilevyä halki. en sitten tiedä voiko semmoiset välilevyt jotenkin umpeutua vai jääkö ne silleen. Toisin ajoin pahempi toisin parempi. Kun on oppinut sen kanssa olemaan ja muistaa aina jotain painavaa nostaessa jännittää vatsalihakset, niin pärjää.

  VastaaPoista
 4. Olet saanut paljon aikaiseksi :) Mukavan näköisiä pipoja...on kiva, kun niitä voi vaihdella aina, kun haluaa :)

  VastaaPoista
 5. Hei, minullakin on trikoopipot koko perheelle to do-listalla. Itsekin tykkäisin tuollaisesta "lörppöpiposta". Minkä verran sinulla oli korkeutta noissa pipoissa?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)